BARISTA SEMINAR
- Το Σεμινάριο BARISTA απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και το βιογραφικό τους και να εργαστούν σε ένα επάγγελμα αυξημένης ζήτησης όπως του barista, αποκτώντας παράλληλα μια σημαντική πιστοποίηση από ένα μεγάλο οργανισμό
- Σε αποφοίτους διαφόρων ειδικοτήτων του τουριστικού τομέα που επιθυμούν να λάβουν την απόλυτη εξειδίκευση σε ένα ένα προσοδοφόρο επάγγελμα και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους
- Σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενους στην καφεστίαση που θέλουν να μυηθούν στην τέχνη του καφέ
Βασικές γνώσεις για τον καφέ, την επεξεργασία και τα είδη του
Θεωρία και ανάλυση όλων των καφέ-ροφημάτων/ζεστών και κρύων
Βασικές γνώσεις λειτουργίας του εξοπλισμού και του καθαρισμού του.
Εξέταση: Στο τέλος της κάθε ενότητας
Διάρκεια : Ο κωδικός σύνδεσης σας δίνει πρόσβαση για μια εβδομάδα
Κόστος: 60€
Πρακτική (με φυσική παρουσία)
Παρασκευή όλων των καφέ –ροφημάτων, ζεστών και κρύων.
Κάθε εκπαιδευόμενος εξασκεί την πρακτική του σε ατομικό coffee station
Εξέταση: Πρακτική
Διάρκεια: 3 ημέρες
Κόστος: 240€
Έξτρα Πρακτική (με φυσική παρουσία)
Στην περίπτωση που επιθυμεί ο εκπαιδευόμενος να εξασκηθεί περισσότερο μπορεί να επιλέξει ακόμη δύο ημέρες πρακτικής στην συνέχεια της πρώτης του εκπαίδευσης.
Διάρκεια: 2 ημέρες
Κόστος: 150€
Μετά από μελέτη πολλών ετών καταλήξαμε στο ότι η θεωρητική κατάρτιση είναι η σημαντικότερη αλλά και η πιο επίπονη. Για αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε ένα σύστημα τηλε- εκπαίδευσης ώστε να μπορείτε να το παρακολουθείτε εξ’ αποστάσεως αλλά και να επαναλαμβάνεται τα σημεία που δεν καταλαβαίνετε όσες φορές θέλετε
Η πρακτική άσκηση είναι επίσης σημαντική όσο και η θεωρία αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές επαναλήψεις για την καλύτερη αφομοίωση της. Για το λόγο αυτό παρέχουμε ατομικό πόστο για τον κάθε ένα εκπαιδευόμενο για να έχει την διάθεσή του ένα πλήρες πόστο, όπως αυτό που θα συναντήσει στην αγορά εργασίας.
Η διδακτέα ύλη και η πρακτική περιλαμβάνουν τις Διεθνείς συνταγές αλλά και αυτές που λόγω κλίματος παραγγέλλονται στην Ελλάδα (freddo, Frape κλπ)
Το σύστημα εκπαίδευσης βασίζεται στην πολυετή εμπειρία του δημιουργού της Ακαδημίας και βραβευμένου συγγραφέα των βιβλίων: “Το Εγχειρίδιο του Home Barista”, το “Οδοιπορικό στην Αιθιοπία” και το “Οδοιπορικό στην Κόστα Ρίκα”, Παναγιώτη Νίκα.
- Δυνατότητα παρακολούθησης ανά ημέρα σε διαφορετικές περιόδους πραγματοποίησης του επιπέδου
- Σύστημα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στα ελληνικά ροφήματα
- Τεχνική εκμάθηση του εξοπλισμού για την αρτιότερη συντήρησή του
- Ατομικό work station για τον κάθε μαθητευόμενο
- Στο σύνολο των 30 ωρών τουλάχιστον οι μισές είναι πρακτική άσκηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- Αυστηρή εξέταση με δικαίωμα επανεξέτασης χωρίς χρέωση
- Παροχή εγχειριδίου με ανάλυση της διδακτέας ύλης στα ελληνικά
- Δυνατότητα εξάσκησης σε simulator πραγματικών συνθηκών εργασίας
- Ατομικό Work Station για τον κάθε εκπαιδευόμενο
- Παροχή εγχειριδίων με την ύλη των Σεμιναρίων
- Εξετάσεις και Βαθμολόγηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
