CUPPING SEMINAR
- Το σεμινάριο γευσιγνωσίας καφέ (Cupping) απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν πως αξιολογούμε πραγματικά τον καφέ. Δεν χρειάζεται δεξιότητες και πρότερη εμπειρία.
- Για όσους πρόκειται να παρακολουθήσουν κάποιο από τα ταξίδια της Coffee Origin Trips που η Ακαδημία είναι Ambassador για το 2020. Στα ταξίδια γίνονται πολλές γευστικές δοκιμές και καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένοι.
- Θεωρητική ανάλυση της διαδικασίας
- Πολλές ασκήσεις για εξάσκηση της όσφρησης και της γεύσης
- Μύηση στην διαδικασία cupping
2η ημέρα
- Πρακτική άσκηση και συμμετοχή στην διαδικασία cupping για να μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνοι σας.
- Cupping και αξιολόγηση σε τρεις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές από τρία δείγματα η κάθε μια.
Διάρκεια Σεμιναρίου: 2 ημέρες ≈ 12 ώρες. Τιμή: 150€
Η δομή της διδασκαλίας βοηθά τον εκπαιδευόμενο στην πλήρη κατανόηση της δομής των ροφημάτων καθιστώντας τον ικανό τόσο να προτείνει στον καταναλωτή επιλογές καφέ-ροφημάτων όσο και να του εξηγήσει τα θετικά ή τα αρνητικά της επιλογής του.
Τόσο η διδακτέα ύλη όσο και η μεγάλη διάρκεια πρακτικής άσκησης βοηθούν τους μαθητευόμενους να μυηθούν στα μυστικά του καφέ ή να τελειοποιήσουν την παραγωγή τους.
Η ύπαρξη πραγματικών συνθηκών εργασίας (simulation) βοηθά των εκπαιδευόμενο να προετοιμαστεί για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
- Οι ασκήσεις γίνονται με πρωτοποριακή μέθοδο και ενεργοποιούν την αντίληψη της γευσιγνωσίας.
- Τα δείγματα που χρησιμοποιούμε ψήνονται τις προηγούμενες 24 ώρες και αν επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε προαιρετικά και σε αυτή την διαδικασία