Σεμινάρια Barista Level 1 - Level 2 - Barista Professional - Latte Art
]BARISTA LEVEL 1
Level 1
- Το Σεμινάριο BARISTA – LEVEL 1 απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και το βιογραφικό τους και να εργαστούν σε ένα επάγγελμα αυξημένης ζήτησης όπως του barista, αποκτώντας παράλληλα μια σημαντική πιστοποίηση από ένα μεγάλο οργανισμό
- Σε αποφοίτους διαφόρων ειδικοτήτων του τουριστικού τομέα που επιθυμούν να λάβουν την απόλυτη εξειδίκευση σε ένα ένα προσοδοφόρο επάγγελμα και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους
- Σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενους στην καφεστίαση που θέλουν να μυηθούν στην τέχνη του καφέ
Θεωρία: Βασικές γνώσεις για τον καφέ, την επεξεργασία και τα είδη του
Θεωρία Πρακτικής: Θεωρία και ανάλυση όλων των καφέ-ροφημάτων/ζεστών και κρύων – Βασικές γνώσεις λειτουργίας του εξοπλισμού και του καθαρισμού του.
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες
Β’ ΜΕΡΟΣ
Πρακτική-Εξάσκηση: Παρασκευή όλων των καφέ –ροφημάτων, ζεστών και κρύων. Κάθε μαθητευόμενος έχει τρεις μέρες εξάσκησης στο δικό του coffee station
Εξέταση: Θεωρητική και πρακτική
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ημέρες
- Ειδικές τιμές σε group άνω των 2 ατόμων
Η δομή της διδασκαλίας βοηθά τον εκπαιδευόμενο στην πλήρη κατανόηση της δομής των ροφημάτων καθιστώντας τον ικανό τόσο να προτείνει στον καταναλωτή επιλογές καφέ-ροφημάτων όσο και να του εξηγήσει τα θετικά ή τα αρνητικά της επιλογής του.
Τόσο η διδακτέα ύλη όσο και η μεγάλη διάρκεια πρακτικής άσκησης βοηθούν τους μαθητευόμενους να μυηθούν στα μυστικά του καφέ ή να τελειοποιήσουν την παραγωγή τους.
Η ύπαρξη πραγματικών συνθηκών εργασίας (simulation) βοηθά των εκπαιδευόμενο να προετοιμαστεί για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
- Δυνατότητα παρακολούθησης ανά ημέρα σε διαφορετικές περιόδους πραγματοποίησης του επιπέδου
- Σύστημα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στα ελληνικά ροφήματα
- Τεχνική εκμάθηση του εξοπλισμού για την αρτιότερη συντήρησή του
- Ατομικό work station για τον κάθε μαθητευόμενο
- Στο σύνολο των 30 ωρών τουλάχιστον οι μισές είναι πρακτική άσκηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- Αυστηρή εξέταση με δικαίωμα επανεξέτασης χωρίς χρέωση
- Παροχή εγχειριδίου με ανάλυση της διδακτέας ύλης στα ελληνικά
- Δυνατότητα εξάσκησης σε simulator πραγματικών συνθηκών εργασίας
- Ατομικό Work Station για τον κάθε εκπαιδευόμενο
- Παροχή εγχειριδίων με την ύλη των Σεμιναρίων
- Εξετάσεις και Βαθμολόγηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- 16-20 Σεπτεμβρίου
- 7 - 11 Οκτωβρίου
- 4-8 Νοεμβρίου
- 18-22 Νοεμβρίου
BARISTA LEVEL 2
Level 2
BARISTA LEVEL 2
- Σε όσους έχουν πιστοποιημένη γνώση του Level 1
- Σε όσους περάσουν με επιτυχία τις κατατακτήριες εξετάσεις
- Σε όσους έχουν περάσει επιτυχώς το BARISTA INTERMIDIATE της SCA
Θεωρία: Ρύθμιση μύλου, Tamping, Channeling
Πρακτική: Ρύθμιση μύλου, άνοιγμα και έλεγχο μαχαιριών, καταγραφή και ανάλυση σε φόρμες αξιολόγησης. Εξάσκηση σε ατομικό πόστο εργασίας.
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες
Β’ ΜΕΡΟΣ
Θεωρία: Ανάλυση της τεχνικής Latte art και των τριών μεθόδων
Πρακτική: Επεξήγηση της μηχανικής πίσω από κάθε σχέδιο Latte Art και πρακτική σε 9 βασικά σχέδια και σε Free Style σε ατομικό πόστο εργασίας.
Εξέταση: Πρακτική
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ημέρες
Η δομή της διδασκαλίας βοηθά τον εκπαιδευόμενο στην πλήρη κατανόηση της δομής των ροφημάτων καθιστώντας τον ικανό τόσο να προτείνει στον καταναλωτή επιλογές καφέ-ροφημάτων όσο και να του εξηγήσει τα θετικά ή τα αρνητικά της επιλογής του.
Τόσο η διδακτέα ύλη όσο και η μεγάλη διάρκεια πρακτικής άσκησης βοηθούν τους μαθητευόμενους να μυηθούν στα μυστικά του καφέ ή να τελειοποιήσουν την παραγωγή τους.
Η ύπαρξη πραγματικών συνθηκών εργασίας (simulation) βοηθά των εκπαιδευόμενο να προετοιμαστεί για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
- Δυνατότητα παρακολούθησης ανά ημέρα σε διαφορετικές περιόδους πραγματοποίησης του επιπέδου
- Σύστημα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στα ελληνικά ροφήματα
- Τεχνική εκμάθηση του εξοπλισμού για την αρτιότερη συντήρησή του
- Ατομικό work station για τον κάθε μαθητευόμενο
- Στο σύνολο των 30 ωρών τουλάχιστον οι μισές είναι πρακτική άσκηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- Αυστηρή εξέταση με δικαίωμα επανεξέτασης χωρίς χρέωση
- Παροχή εγχειριδίου με ανάλυση της διδακτέας ύλης στα ελληνικά
- Δυνατότητα εξάσκησης σε simulator πραγματικών συνθηκών εργασίας
- Ατομικό Work Station για τον κάθε εκπαιδευόμενο
- Παροχή εγχειριδίων με την ύλη των Σεμιναρίων
- Εξετάσεις και Βαθμολόγηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- 29 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου
- 2 - 6 Δεκεμβρίου
BARISTA PROFESSIONAL
expert
- Σε όσους έχουν πιστοποιημένη γνώση του Level 2
- Σε όσους περάσουν με επιτυχία τις κατατακτήριες εξετάσεις του Level 2
- Σε όσους έχουν περάσει επιτυχώς το BARISTA PROFFESIONAL της SCA
- Αξιολόγηση ποιότητας πράσινου καφέ
- Αξιολόγηση ποιότητας ψησίματος
- Αξιολόγηση παραγωγής των ροφημάτων με χρήση οργάνων
- Ανάλυση της αξιολόγησης με χρήση οργάνων και τεκμηρίωση σε πίνακες (coffee control charts)
- Cupping: Θεωρία και εξάσκηση
- Ρύθμιση μύλου, έλεγχος απόδοσης με χρήση οργάνων και η ανάλυση του σε πίνακες
- Αξιολόγηση καφέ, ψήσιμο με χρήση οργάνων και η ανάλυση του σε πίνακες
- Εξάσκηση: Ο κάθε μαθητευόμενος στο δικό του ατομικό coffee station
- Εξέταση: Θεωρητική και πρακτική
- Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ημέρες
Η δομή της διδασκαλίας βοηθά τον εκπαιδευόμενο στην πλήρη κατανόηση της δομής των ροφημάτων καθιστώντας τον ικανό τόσο να προτείνει στον καταναλωτή επιλογές καφέ-ροφημάτων όσο και να του εξηγήσει τα θετικά ή τα αρνητικά της επιλογής του.
Τόσο η διδακτέα ύλη όσο και η μεγάλη διάρκεια πρακτικής άσκησης βοηθούν τους μαθητευόμενους να μυηθούν στα μυστικά του καφέ ή να τελειοποιήσουν την παραγωγή τους.
Η ύπαρξη πραγματικών συνθηκών εργασίας (simulation) βοηθά των εκπαιδευόμενο να προετοιμαστεί για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
- Σύστημα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στα ελληνικά ροφήματα
- Τεχνική εκμάθηση του εξοπλισμού για την αρτιότερη συντήρησή του
- Ατομικό work station για τον κάθε μαθητευόμενο
- Στο σύνολο των 30 ωρών τουλάχιστον οι μισές είναι πρακτική άσκηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- Αυστηρή εξέταση με δικαίωμα επανεξέτασης χωρίς χρέωση
- Παροχή εγχειριδίου με ανάλυση της διδακτέας ύλης στα ελληνικά
- Δυνατότητα εξάσκησης σε simulator πραγματικών συνθηκών εργασίας
- Ατομικό Work Station για τον κάθε εκπαιδευόμενο
- Παροχή εγχειριδίων με την ύλη των Σεμιναρίων
- Εξετάσεις και Βαθμολόγηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- 30 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου
- 16-20 Δεκεμβρίου
BARISTA LATTE ART
latte
- Το Σεμινάριο BARISTA – LATTE ART απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά ως barista και ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν τη δεξιοτεχνία και την καλλιτεχνία που απαιτεί η δημιουργία ιδιαίτερων σχεδίων στην κρέμα του καφέ
- Σε όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε ένα επάγγελμα αυξημένης ζήτησης όπως του barista, αποκτώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα «καλλιτεχνική» εξειδίκευση
- Σε αποφοίτους διαφόρων ειδικοτήτων του τουριστικού τομέα που επιθυμούν να λάβουν την απόλυτη εξειδίκευση σε ένα προσοδοφόρο επάγγελμα και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους
- Σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενους στην καφεστίαση που θέλουν να προσφέρουν ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα και να μυηθούν περαιτέρω στην τέχνη του καφέ
Θεωρία:
- Ανάλυση της τεχνικής Latte art και των τριών μεθόδων
- Τι είναι το latte art; [Ιστορία, χημεία, τεχνική, στυλ]
- Υλικά για etching
- Σύσταση του γάλακτος
- Ο τρόπος του Latte art
Πρακτική: Επεξήγηση της μηχανικής πίσω από κάθε σχέδιο Latte Art και πρακτική σε 9 βασικά σχέδια (ροζέτες, καρδιές, κύκνους, πεταλούδες κλπ.) και σε Free Style σε ατομικό πόστο εργασίας.
Εξέταση: Πρακτική
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ημέρες
Η δομή της διδασκαλίας βοηθά τον εκπαιδευόμενο στην πλήρη κατανόηση της δομής των ροφημάτων καθιστώντας τον ικανό τόσο να προτείνει στον καταναλωτή επιλογές καφέ-ροφημάτων όσο και να του εξηγήσει τα θετικά ή τα αρνητικά της επιλογής του.
Τόσο η διδακτέα ύλη όσο και η μεγάλη διάρκεια πρακτικής άσκησης βοηθούν τους μαθητευόμενους να μυηθούν στα μυστικά του καφέ ή να τελειοποιήσουν την παραγωγή τους.
Η ύπαρξη πραγματικών συνθηκών εργασίας (simulation) βοηθά των εκπαιδευόμενο να προετοιμαστεί για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
- Ατομικό work station για τον κάθε μαθητευόμενο
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- Αυστηρή εξέταση με δικαίωμα επανεξέτασης χωρίς χρέωση
- Παροχή εγχειριδίου με ανάλυση της διδακτέας ύλης στα ελληνικά
- Δυνατότητα εξάσκησης σε simulator πραγματικών συνθηκών εργασίας
- 31 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου
- 4 Δεκεμβρίου - 6 Δεκεμβρίου